Ciljevi projekta

Uvođenje inovacija u nastavni proces

Unapredjenje nastave na temelju uvodjenja ICT-a u nastavnom procesu dovodi do promjena dosadašnje uloge nastavnika i učenika. Nastavnik, poznajući razne tehnološke mogućnosti, kao jednog od ključnih potencijala nove metodike i pristupa nastavi, integrira tehnologiju u nastavni proces u onim segmentima nastavnih sadržaja koji iziskuju takav vid  nastave , određujući i procjenjujući samostalno opravdanost potrebe za tehnologijom kao i njen učinak na poboljšanje kvaliteta nastave.

Intezivnije korištenje  informacijske i komunikacijske tehnologije  usmjeravat će nastavnike na kontinuirano usavršavanje i infrormacijsko opismenjavanje, u okviru neprekidnog procesa cjeloživotnog učenja.

Cilj projekta je sticanje znanja o informacijsko–komunikacijskim tehnologijama, primjena stečenog znanja  u stvaralačkom didaktičko-metodičkog oblikovanju vlastitog nastavnog rada, kao i kritički i selektivni  izbor suvremenih strategija, metoda i oblika nastavnog rada.

Cilj projekta je da se postavi temelj za sistemske promjene u nastavi naše škole.Prioritetne promjene se odnose na promjenu metoda rada, uvođenje interaktivnosti u nastavnom procesu kao i promjenu uloge nastavnika i učenika.

Zajedno kroz novi svijet tehnologije

 Ciljeviprojekta
Advertisements
Categories: Projekt "Sa druge strane katedre" | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: